Slide item 1

TISZTÍTSUK MEG AZ ORSZÁGOT” PROJEKT I. ÜTEM - Projektbeszámoló

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázati felhívásán Tarnaszentmária Községi Önkormányzata pályázatot nyújtott be 2021-ben „Tisztítsuk meg az Országot!” című kiírásra, mely pályázat lebonyolítója az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. A pályáztató szerv támogatásának köszönhetően a benyújtott projekt tevékenységei november folyamán elkezdődtek.

Az Önkormányzat a jelenleg legveszélyesebb helyszíneket jelölte ki hulladék elszállítás helyszínéül. A két helyszínről összesen 150 m3 hulladék kerül elszállításra a tervezettek szerint.

Tarnaszentmária Községi Önkormányzat  sikeresen nyújtott be támogatási kérelmet az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasághoz és projektet valósíthat meg a „Tisztítsuk meg az Országot!” 2021. évi I. ütemében. A pályázati pénzből két illegális hulladéklerakó felszámolása valósul meg. 

Amint már beszámoltunk előző posztunkban  sikeresen pályázott településünk az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz a „Tisztítsuk meg az Országot!” elnevezésű projekt helyi megvalósítására. A kivitelezés a megtervezett ütemben halad, a munkálatok elkezdődtek melynek keretben 150 m3 illegális hulladék kerül felszámolásra, a 018 és 257 HRSZ -i számú ingatlanokról.

"Mindenki segíthet, hogy tisztább legyen az ország! Védd meg a környezeted a szeméttől! 

HulladékRadar néven egy ingyenesen letölthető applikációt, amely segítségével illegális hulladéklerakó-helyekre vonatkozó bejelentést lehet tenni gyorsan és egyszerűen. Használjuk és állítsuk meg együtt az illegális szemétlerakás terjedését! Csatlakozz a közösséghez, és telepítsd a HULLADÉKRADAR alkalmazást most!

Mi a célja?

A HulladékRadar egy mobil alkalmazás, melynek célja az illegális szemétlerakás terjedésének megakadályozása. Az alkalmazás biztosítja a lakosság számára az illegális hulladéklerakó helyek bejelentési lehetőségét mobil eszköz használatával. A bejelentés az illetékes hatósághoz érkezik meg."

https://hulladekradar.hu/index.html

"Sikerrel zártuk a Tisztítsuk meg az Országot! projektet! A kijelölt helyszíneken elszállításra került az illegális szemét. Elértük a kitűzött célokat! 

Az Önkormányzat harcol a környezetszennyezés, valamint a településkép szándékos rongálása ellen, a projekttel sikerült a községben megjelenő illegális hulladék mennyiségének csökkentése, ezzel tovább javul a természeti és épített környezet minősége. Remélhetőleg egyre kevesebben gondolják majd úgy, hogy feleslegessé vált dolgaikat, a keletkező hulladékot illegális módon, a kialakított hulladékgyűjtőkön kívül helyezik el."

TELJES PROJEKTBESZÁMOLÓ MEGTEKINTÉSE>>

Névnap


Keresés

Közadatkereső

ÁNYK

e-Hivatal